icon

DOBRO DOŠLI

PLAY

Dobro došli na veb portal Adventističke crkve u Torontu! Naša vrata su širom otvorena za Vas bez obzira na Vašu prošlost, rasnu, versku i nacionalnu opredeljenost, bez obzira na to gde se trenutno nalazite na vašem duhovnom proputovanju.

ZivkovicG

Ako do sada niste bili u našoj crkvi i niste se upoznali sa nama, ili ako razmišljate da nas posetite, želimo da budete sigurni da je svako dobro došao u našu sredinu! Bez obzira što nikada niste bili u našoj crkvi mi se nadamo da ćete se kao i mnogi drugi koji su nas posetili pre Vas osetiti ugodno i kao u Vašem domu.

Mi smatramo da su ljudi koji dolaze u našu crkvu naša najveća vrednosti i prema tome svako ko nas poseti svojim prisustvom čini da naša zajednica bude još vrednija.

Očekujemo vas, Goran Živković Pastor Adventističke crkve u Torontu

Uključi se!

Ako ste već bili u našoj crkvi, ili nas posećujete već dug vremenski period, mi čvrsto verujemo da je Adventistička crkva u Torontu dobro mesto gde možete da se povežete sa Bogom i ljudima koji su vam slični. Bez obzira da li ste mladi ili stari, muškarac ili žena, u braku ili ne, u našoj crkvi sigurno ćete pronaći Vaše mesto kao i aktivnosti u koje možete uvek da se uključite.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_tabs][vc_tab title=”Bogosluženje” tab_id=”1429577795-1-98″][vc_column_text]

Naše bogosluženje prilagođeno je svim uzrastima. Ako imate dete i brinete se kako ćete sa njim da nas posetite, ili ako ste u poznim godinama i bojite se da nećete pronaći nekog ko bi mogao da popriča sa vama – mi smo već mislili na to! U našoj crkvi u isto vreme održavaju se bogosluženja prilagođena svim uzrastima. Počevši od beba, dece, tinejdžera, i mladih pa sve do sredovečnih i onih koji su u poznim godinama, svi mogu aktivno učestvovati na našim bogosluženjima. Na bogosluženjima možete da se uključite u diskusije, da uživate u pevanju dobro poznatih hrišćanskih himni ili da naučite nove, da upućujete molitve Bogu, a ako vam to najviše odgovara, možete jednostavno da se opustite i slušate duhovne poruke iz Svetog pisma. Pravu vrednost je moguće pronaći jedino u Bogu.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Evangelizam” tab_id=”1429577795-2-14″][vc_column_text]

Mi se trudimo da kroz razne aktivnosti upoznamo i druge ljude sa Božjom ljubavi. Ako ste na samom početku vašeg duhovnog putovanja u našoj crkvi moći ćete da naučite kako da napravite prve korake u vašoj zajednici sa Bogom, kako da kvalitetno proučavate Sveto pismo i kako da izgovorite vaše prve molitve Bogu. Sa druge strane, ako ste oduševljeni sa Božjom ljubavlju i već ste stekli predivna iskustva sa Bogom koja bi želeli da podelite sa drugima biće nam pravo zadovoljstvo da nam se pridružite i zajedno sa nama kroz razne programe govorite drugima o Bogu i njegovoj ljubavi koju ima prema svima nama. Drugi zaslužuju da sa njima podelimo prave vrednosti.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Služba bližnjima” tab_id=”1429578310824-3-3″][vc_column_text]

U ekonomski nestabilnom svetu gde se sve češće suočavamo sa prirodnim katastrofama naša crkva trudi se da pruži pomoć tamo gde je to potrebno. Mi se trudimo da podupiremo razvoj i oporavak zajednica pogođenih nekom katastrofom, kao i da pomognemo socijalno ugrožene sredine bez obzira na rasnu, versku i nacionalnu pripadnost. Naša crkva usko sarađuje sa Humanitarnom organizacijom ADRA koja ima preko 125 ispostava širom sveta i dobro je poznata među drugim nevladinim organizacijama. Biće nam drago da nam se priključite u službi bližnjima kako bi stvorili bolji svet za generacije koje dolaze. Mi ne možemo da promenimo ceo svet ali možemo da promenimo jedan život svakog momenta. Drugi su vredni da se prema nima ophodimo sa pravim poštovnajem.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Učeništvo” tab_id=”1429578310187-2-4″][vc_column_text]

Pored mogućnosti da učestvujete na bogosluženjima, pričate drugima o Bogu i služite bližnjima, ako posetite našu crkvu imaćete predivnu mogućnost da postanete učenik teologije – da učite o Bogu. U našoj crkvi možete da uživate u opuštenoj atmosferi pručavanja Biblije, možete slobodno da diskutujete o tekstovima zapisanim u njoj i da postavljate razna pitanja, ali možete takođe da uživate u kvalitetnim predavanjima sjajnih skolara koji su ceo svoj život posvetili istraživanju Biblije i ostali zapaženi u akademskom svetu. Tokom cele godine organizuju se razne vrste seminara a teme obuhvataju nauku, zdravlje, filozofiju i religiju. Seminari i akademska predavanja često se održavaju izvan crkve i sigurno će vas nadahnuti i podstaknuti na razmišljanje. Svake subote ujutro možete da učestvujete u živoj diskusiji o raznim tekstovima iz Biblije a ako želite da se pripremite za diskusiju materijal o kome ćemo razgovarati već sledeće subote možete da preuzmeto ovde. Svake subote ujutro u radionicama mi proučavamo tekstove koji su bili namenjeni za proteklu sedmicu od subote do petka. Preuzmite materijal, spremite se za diskusiju i uključite se u razgovor već naredne subote! Ako ipak više volite da proučavate Bibliju u tišini vašeg doma Dopisna biblijska škola je izuzetno dobar način da se upoznate sa Osnovnim učenjima Biblije. Na kraju završenog kursa stičete pravo na diplomu! Drugi su vredni da učimo od njih.

[/vc_column_text][/vc_tab][/vc_tabs][/vc_column][/vc_row]

Uključite se!