Na građanski  praznik, produženi vikend, od 29. jula do 1. avgusta, crkva je organizovala kampovanje i zabavu u predivnom  parku Tobermory, Ontario. Sa sunčanom prognozom i odzivom od preko 50 kampera, uključujući i prijatelje iz Evrope i SAD, bili smo blagosloveni  sa predivnim vikendom uživajući  u društvu jedni sa drugima u veličanstvenoj prirodi koju je Bog stvorio.

6011727747_9964897915_b

Kamp je bio velik i okružen prekrasnom borovom šumom, dok su logorske vatre konstantno treperile i pucketale, služeći  obostrano kao metoda kuvanja i ambijent potreban za prijatan i miran kamp. U neposrednoj blizini kampa je Cyprus Lake, topla voda sa peščanim plažama gde su se porodice sa malom decom mogle igrati i osvežiti. Starije i avanturističke kampere, staza od 1 km  je dovela do litice i tirkizne vode Georgian Bay. Visoke litice i duboke pećine su omiljena mesta za ronioce koji ignorišu ledene vode u potrazi za zabavom i istraživanjem.

Dok smo veliki deo našeg vremena proveli na raznim plažama, naši dani su bili ispunjeni slobodnim aktivnostima sa jutarnjim i večernjim bogosluženjima. Proslavljanje Boga kroz pesmu i muziku svaki dan vodio je David Čiplić uz pratnju gitarista Arona i Samuela Laketa, nakon čega je sledila poruka iz Biblije koju nam je preneo naš pastor Goran Živković. Duhovne teme tog vikenda bile su zasnovane na festivalima Jevreja opisanim u Trećoj knjizi Mojsijevoj. Naša diskusija u subotu ujutro bila je usmerena na praznik Pashe Starog zaveta, i njegovo relevantno značenje za nas današnji život. Žrtvovanje Isusa Hrista i spasenje koje nam je omogućeno kroz Njega bila je najvažnija poruka koju smo poneli sa sobom kući po završetku ovog vikenda.

6011493333_df186ce659_b

© 2014 Adventistička Crkva Toronto |
Follow us: