Bila nam je čast da u subotu, 11. decembra 2010. godine ugostimo Kingsway College hor. Svojim talentom za muziku obogatili su naše bogosluženje i podelili sa nama svoja iskustva kao učenici koji i žive i studiraju u adventističkoj školi.

Kingsway College je privatna srednja škola koja je vlasništvo i organizovana je od strane Hrišćanske adventističke crkve. Učenici koji pohađaju ovu školu se ohrabruju da napreduju i posignu izuzetne rezultate u svim predmetima, ali najvažnije je da se uče biblijskim principima i osnovama hrišćanskog života kako ih propoveda Hrišćanska adventistička crkva.

Takođe imaju i puno vannastavnih aktivnosti tokom čitave školske godine, kao što su školski orkestar, hor, dramska sekcija i misionarska putovanja. Zbog toga učenici koji pohađaju ovu školu moraju puno da rade i vrlo su zauzeti.

Kingsway College hor sastavljen je od 40 učenika, koji su svoje pevačke talente posvetili službi Bogu. Bili su gosti naše crkve 11. decembra i održali su 2. deo bogosluženja pod budnim okom svoga dirigenta Željke Čolić. Za deo bogosluženja pripremili su 10 pesama, od kojih je jedna bila na našem jeziku, što nam je bilo posebno drago.

Propoved je održao Gabriel Stanier, koji nas je ohrabrio kratkom ali vrlo snažnom porukom o Hristovom drugom dolasku. Govorio je o velikom horu sa 144000 članova i o njihovoj pesmi, koja je pesma koju će znati svi spašeni i koju će jednoglasno i harmonično pevati po prvi put bez ikakve probe.

Posle bogosluženja imali smo zajednički ručak sa našim gostima u donjim prostorijama molitvenog doma, gde smo mogli bolje da se upoznamo. Bili smo stvarno blagosloveni programom koji su propremili ovi mladi i posvećeni hrišćani i jedva čekamo kad će ponovo da nam dođu u goste.

© 2014 Adventistička Crkva Toronto |
Follow us: