Ponovo je doslo vreme Sabora koji se odrzao od 2-4 septembra 2011. kada su se crkve sirom severne Amerike okupile da slave Gospoda u predivnom gradu San Pedro, California (SLIKE!).

Tokom ovog dogadjaja, poznatijeg kao vikend Dan rada, “Sabor”, zastupani su mnogi gradovi uljucujuci Chicago, Cleveland, Sacramento, Berrien Springs, New York, Vancouver i Toronto. Zajednistvo i druzenje sa prijateljima i familijom je bilo izuzetno rasprostranjeno.

Ovog vikenda tema Sabora je bila “Ja mogu uciniti promenu”, kada smo se podsetili da jedna osoba moze da ima uticaj u ovom svetu govoreci drugima o Hristu i Njegovim divnim obecanjima.

6311459691_204cba8b13_b

Matej 5:13-14 kaze, Vi ste so zemlji…i vi ste svetlost svetu!”Gospod treba svakog od nas pojedinacno da “budemo svetlo” svetu i da “zacinimo” zemlju sa porukom jevandjelja.

U poslepodnevnom programu Pastori su podelili svoja iskustva propovedanja jevandjelja u svojim gradovima i kako su oni “svetlo” svetu.

Ostatak vikenda bio je ispunjen sa druzenjem, upoznavanjem novih ljudi i uspostavljanjem veza sa starim prijateljima. San Pedro crkva je veoma gostoljubiva i isplanirala je divan vikend koji je bio duhovno obogacen.

Mladi Toronta su posebno uzivali i ohrabruju svakoga da u buducnosti prisustvuju Saborima, sa pocetkom u Maju 2012-te na Andrews University, Berrien Springs. MI, i onda opet u Septembru 2012-te ciji su domacini crkva Sacramento.

6311458159_817efe1d13_b

© 2014 Adventistička Crkva Toronto |
Follow us: