Dr. Borović govorio je o prepoznavanju i izbegavanju rizika od raka; kvalitetu života; uticaju ishrane na zdravlje, vitalnost i lepotu; kako su neke zemlje smanjile obolenja od nekih vrsta tumora; o neprihvatljivim metodama lečenja raka; kao i pušenju koje je, po njemu, u velikoj meri uzrok mnogih bolesti.

Prim dr. Borović je doktor specijalista sa instituta za zaštitu zdravlja Srbije. Učestali je gost medija, predavač studentima na medicinskom fakultetu, zdravstvenim radnicima i široj publici u zemlji i inostranstvu.

U Torontu je boravio od 20.-22. oktobra i izazvao interesovanje mnogih koji žive u ovom gradu. Nakon svakog predavanja bilo je mnogo pitanja, što pokazuje da su ljudi itekako zabrinuti kvalitetom i načinom života i da rak izaziva strah obzirom na poteškoće u lečenju.

Strastvenim pušacima, pogotovu u Kanadi, preporučio je neverovatan lek za odvikavanje – po nazivu ZYBAN. Po njegovim statistikama u 83 posto slučajeva dovodi do uspešnog ostavljanja cigareta.

U sledećem broju Novina biće objavljen intervju sa dr. Borovićem gde ćete saznati mnogo više o svemu što je bilo na predavanjima.

Svi zainteresovani koji žele nabaviti Audio snimke na CD-u po ceni od $10 set, mogu se javiti ili na 416 222 0752 i ostaviti svoje podatke ili putem e-mail-a info@www.adventisti-toronto.org .

Materiali:

 

  1. Kako prevladati tugu?
  2. Vegetarijanstvo – Postoji li rizik?
  3. Stres – Znamo li dovoljno?
  4. Maligne bolesti i zivotni stil
  5. Spavanje i zdravlje
  6. Principi zdrave ishrane
© 2014 Adventistička Crkva Toronto |
Follow us: